October 20, 2013

Laman Grill Steak & Bar-B-Que

October 20, 2013
Tadi aku makan dekat satu kedai ni. Owner dia tu one of the judges in Masterchef, Chef Zubir. It was an unplanned plan sebenarnya. It was my fiance's idea. He was the one who suggested to have our lunch at Laman Grill Steak & Bar-B-Que somewhere in Shah Alam.


Gambar googled from internet.

Ni pun cilok from google. 

We didn't get the chance untuk masuk dalam. Penuh dengan family. So, we just sat outside macam orang terpinggir. Takpe, bagi chance untuk orang yang dah berkeluarga to stay inside, takpe takpe. 

Tengok tajuk kedai pun dah tau apa yang diorang serve. They serve western of course. A normal western food. Apa yang abnormalnya ialah nama every food. Instead of naming the food as beef/chicken lasagna macam yang kita selalu tengok dekat restoran-restoran lain, diorang letak lasagna bla bla bla yang memang tergeliat jugaklah lidah nak sebut. 


Terima kasih google untuk gambar ini.

I decided to order lasagna yada yada (tak reti eja, in fact tak ingat pun) tapi they didn't cook lasagna hari tu which aku pun tak tahu kenapa. Jadi terpaksalah order fettuccine yada yada sebab ikut hati mati ikut rasa binasa. (Ya Allah tetibenya aku ni). 


Fettuccine yada yada. Ini gambar sendiri. (akhirnya tak cilok dari google dah)

Honestly, the taste was just biasa-biasa sahaja. Aku pernah rasa fettuccine lagi power dari ni. Mungkin fokus utama diorang bukan pasta or spaghetti. Mungkin diorang punya kepakaran ialah dalam memasak steak semata-mata. Ni aku rasa jelah. 

Yang penting, the environment was so convenient bak ang! Tak crowded dan penuh privasi. Kau boleh mengumpat bergosip sewenang-wenangnya muahahaha. 

Akhir kata, terimalah..

Kucing dekat belakang pun taknak kalah nak enterframe jugekkk.

Bye.

No comments :

Post a Comment