June 24, 2015

Fakta Tentang Nando's Yang Korang WAJIB Tahu

June 24, 2015
Assalammualaikum and hi.

Tadi masa tengah syok google juadah berbuka, tetibe tersinggah lah pulok dekat blog Abang Nara pasal Nando's Sedap Sangat Ke?.   Hmm dah lama jugak tak pekena ayam Nando's ni.  Last aku makan Nando's masa aku menyewa dekat Klang dulu.  Nando's yang paling dekat dengan rumah sewa masa tu ialah dekat Aeon Bukit Raja, Klang.  Aku suka makan dekat situ sebab selesa sangat. Servis pun power.  Aku ingat lagi masa tu aku tak berapa reti nak pilih sos apa.  Staff diorang redho je melayan aku dengan Chacha dok suggest itu ini dekat kitorang wakaka.  Ampunnn dik.  Hakak dengan abang ni baru keluar dari gua. Nak pilih sos Nando's pun tak gheti kui kui kui.

Korang ragu-ragu nak makan dekat Nando's sebab korang takut tak kenyang?  Korang silap ! Tau tak selain ayam, Nando's sebenarnya ada baaaaaaanyak pilihan makanan untuk korang pilih? Tau tak? Tau tak?



Korang 'hantu' nasik?  Rileksss.  Dekat Nando's diorang ada serve nasik untuk penggemar nasik macam korang !



Eh Nando's ada serve burger, wrap and pita jugak lah !






*Lap air liur*

See? See? I told you Nando's bukannya serve ayam semata-mata.  Ada banyak menu yang korang boleh pilih and ngappp ! Lepas ni ingat Nando's, ingat ayam, nasik, burger, wrap, pita, fries, jagung etc etc etc ( sambung lap air liur ).  Okay guys? Okay.

Oh oh memandangkan tengah bulan Ramadhan ni, Nando's ada buat pilihan menu baru yeay yang dinamakan Ramadan Platter.  This is how Ramadan Platter looks like...



Ramadan Platter di Nando's


Ada lagi!  Nando's ada buat contest di mana korang boleh menang ayam PERi-PERi for free ( sorak kuat-kuat sebab benda free memang iolls suka ) dengan hanya wefie je!  Oh my god senangnya! Korang cuma perlu wefie dengan Ramadan Platter ni, lepastu hashtag #IftarAtNandos.  10 pemenang bertuah akan dipilih.  As simple as that!  Apa lagi, jom wefie!




Tapi kengkadang ada sesetengah family yang prefer berbuka di rumah rather than berbuka di luar sebab faktor kesuntukan masa / taknak bersesak dengan orang ramai / mudah nak solat & tak lambat pergi terawikh.  Eh aku tak bagitau ke yang Nando's ada buat delivery service jugak?  Eh kau ni Nando's kenapa memahami sangat ni?  Pukul kang haa haa.


Untuk preorder online, sila layari http://onlineorder.nandos.com.my/ .  Atau boleh jugak call diorang punya Customer eXperience Team di 1300 - 88 - 6555.  Order sebelum pukul 5 pm akan dapat 1.5 L air Ice Lemon Tea secara PERCUMA!

So dah takde alasan lagi kenapa korang tak pergi makan dekat Nando's dah.  Semuanya complete di Nando's!




Thanks for reading.
xoxo

2 comments :

  1. aish terliur sudah..hehe

    **aah.caliburger tu yg kt avenue k

    miraadzlia.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kita pun terliur jugakkk. Nak try caliburger tu nanti. Hehe. :)

      Delete