June 3, 2015

Nak Tips Hilangkan Rasa Lapar? Pocky-Lah!

June 3, 2015
Assalammualaikum.


Dalam kalangan member member aku,  aku ni sejenis yang suka lapar malam.  Masa zaman uni dulu masyaAllah,  asal tengah malam je terus panik call semua member yang masih berjaga semata mata nak ajak teman makan.  wakakaa.  Teruk gila perangai.  Kadang kadang kalau dapat member yang terlebih prihatin untung untung dia akan ding dong rumah kau dan delivery mcd.  Matilanak kalau parents dia tau aku buli anak dia sebegitu rupa kah kah kah.

Korang takde tabiat ( buruk ) macam aku ke?  Selalunya korang buat apa?  Dulu dulu mungkin kalau lapar memang aku bedal je apa yang ada depan mata.  Nasik, fast food, semuanya.  Tapi bila umur dah meningkat ni ( ehem ) aku kena beringat ingatlah jugak.  Sampai bila aku nak mengkhianati perut sendiri kan.  Ke korang memang nak mengkhianati perut korang sampai bila bila?

So sekarang ni bila aku lapar tengah tengah malam aku dah ada solution dah.  No more nasik tengah malam,  no more fast food tengah malam.  

Aku grab ni je sekarang.  Tadaaa!




Glico Pocky!


Haa familiar tak dengan snacks Glico Pocky ni?  Ye,  yang dulu korang makan Rocky tu, ni lah dia.  Diorang dah re-brand dah.  Aku dari dulu sampai sekarang memang tak pernah curang dengan flavour strawberry.  Perisa kegemaran sepanjang hayat.



haipp tangan siapa tu nak curi Pocky kitaaa haipp haipp.


Jadi kalau korang ada bela kucing dekat rumah,  jagalah Pocky korang elok elok ye. Kalau tak nanti tau tau je dah tinggal kotak je sebab kucing korang curi curi makan.  Pocky kot,  siapa tak suka kenzzz.



Peneman buat kerja,  peneman berbelog dan peneman segala galanya.  ( peluk Pocky kuat kuat )



Selain flavour strawberry yang macam aku makan ni,  Glico Pocky ada banyak lagi flavour lain yang memenuhi cita rasa korang.  

Pocky Chocolate
Pocky Green Tea
Pocky Double Chocolate
Pocky Banana
Pocky Milk

Dan dengar cite diorang akan tambah flavour lagi yeay!  Tazabar nak tungguuuuu.  Kalau korang nak tau any updates from Glico Pocky,  boleh follow FACEBOOK: Pocky Malaysia .  

Bila lapar kita buat apaaaaaaa?  POCKY - LAH !

Thanks for reading.
xoxo

2 comments :

  1. hahaha.. kucing dah pandai makan pocky :) nampak cam best je yang strawberry punye warna pink~ hehehe

    ReplyDelete
  2. Tomodachi: Sedap! Lagipun memang apa-apa snacks pun suka flavour strawberry hihi. Nanti trylah. :)

    ReplyDelete