June 23, 2015

Siapa Kata Blogger Newbie Tak Berpeluang Dapat Iklan CPUV Dari Nuffnang ? : Iklan CPUV Pertama 2015

June 23, 2015
Assalammualaikum and hi.

Aku baru je aktif berblogging balik masa bulan Mei bulan lepas, dah nak hujung-hujung bulan macam tu.  Selama blog ni wujud sejak tahun 2009, aku tak pernah terniat pun nak letak iklan Nuffnang or memana iklan yang ada dekat blog.  Satu, sebab aku taktau pun kewujudan Nuffnang masa tu ( sorry Nuffnang ekeke ).  Dua, sebab aku berblog sekadar suka-suka.  So aku memang tak ambik tau langsung ah pasal Nuffnang ni.

Sampailah aku start berblogging balik haritu.  Aku macam tertarik dengan iklan-iklan yang keluar dekat blog sorang blogger famous ni, Namee Roslan.  Masa tu lah aku start-start google pasal Nuffnang ni.  Bila aku rasa Nuffnang ni macam menarik, aku terus register and letak iklan-iklan Nuffnang dekat tempat yang diorang suruh.



Antara iklan Nuffnang yang sedang rancak di blog iolls.


Masa memula tu aku memang tak letakkan harapan yang tinggi dekat Nuffnang ni ( padahal setiap saat aku refresh account Nuffnang sebab nak tengok ada duit masuk tak kah kah ! ).  So hari-hari bila ada masa aku akan cuba post at least satu entri sebab nak bagi blog aku ni aktif.  

Apa yang buatkan aku lagi semangat nak berblogging ni bila aku tengok iklan CPC Nuffnang aku meningkat !  Walaupun aku dapat berapa ringgit je, tapi aku bersyukur sangat.  Yelah, sekarang ni dah ada berpuluh ribu bloggers hebat dekat luar sana.  Rasa macam mustahil je nak menonjolkan blog sendiri macam blog-blog famous yang lain.  Tapi bila aku tengok ada duit dalam account Nuffnang aku, aku macam lagi confident nak menulis sebab aku tau blog aku ni ada readers walaupun blog aku ni suam-suam kuku je uolls ekekeke.  Thanks korang yang click iklan Nuffnang kittewww.


Dan yang paling best...




Iklan CPUV Nuffnang pertama iolls ! ( nangis bawah selimut sebab terharu )


Pepagi tadi masa aku nak post entri aku sesaja lah check account Nuffnang aku.  Tetibe aku macam eh eh apa benda iklan on going dekat account Nuffnang aku ni?  Pastu bila aku baca bebetul, eh aku dapat iklan CPUV Nuffnang ( sambil menari-nari kegembiraan wakaka ) !  Aku excited gila bukannya apa.  Selalunya bila aku baca pengalaman bloggers lain, mostly akan cakap CPUV Nuffnang ni untuk orang yang ada traffic tinggi je.  Blog-blog sendu dan picisan macam aku ni memang tipis ah nak dapat peluang keemasan gini.  Nak-nak pulak ada orang bertahun-tahun menulis blog pun still tak dapat peluang macam ni.  Sebab tu aku macam tak sangka sangat.  Eh dah lah kau annoying pulak asyik tak sangka tak sangka ni wakaka.

Bila aku dapat peluang best dari Nuffnang ni, aku nak bloggers lain yang baru berjinak-jinak berblogging tu sama-sama confident dengan aku yang kita-kita yang sendu ni ( eh silap aku sorang je yang sendu sebenarnya kah kah ) masih ada peluang nak dapat iklan CPUV Nuffnang ni.  Aku rasa selain traffic yang tinggi, Nuffnang nak tengok keikhlasan kita menulis je sebenarnya.  Bila kita buat sesuatu dengan ikhlas, insyaAllah orang nampak walaupun benda yang korang tulis tu tah pape je kan ( iolls lettewww ).  In fact kalau traffic kita sederhana je pun, kalau gaya penulisan bagus / mampu attract attention pembaca, mestilah diorang akan dahulukan bloggers yang macam kita-kita ni kan?



Seronok sangat sampai terkinja-kinja macam ni kui kui kui.


Harap-harap lepas ni ada rezeki lagi dapat iklan CPUV Nuffnang.  Bagus Nuffnang ni.  Diorang buatkan kita lagi semangat nak berblogging yeay ! Thank you team Nuffnang ! ( termasuklah help desk yang selalu diganggu sebab iolls asyik tanya macam-macam wakaka ).

Thanks for reading.
xoxo

18 comments :

  1. Tahniah..samalah.. skrg nuffnang x kedeksss dah kan.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks awak. :) Kita baru je pasang nuffnang ni 3 minggu lepas. Tak sangka nuffnang ada rezeki. :)

      Delete
  2. Haha .. Congrats .. Thumbs up for you and Nuffnang..

    ReplyDelete
  3. tahniah sis, moga rezeki sis bertambah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear. InsyaAllah aminnn. Kita doakan untuk awak jugak. :)

      Delete
  4. tahniah2 nanti lama naik la earning . derma 60 sen sini . hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih Mad Parihh. Tengah sabar menunggu amount naik walaupun krik krik hahaha. :D

      Delete
  5. Tahniah sis.. Kena up traffik la lepasnie sbb katanya lagi tinggi traffik, lagi tinggi amount CPUV itu... Hehehehe.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah. Hari-hari kerah otak fikir entry hahaha. Mekasih Hafiz. :)

      Delete
  6. isk. kita baru tahun ni tahu pasal kewujudan cpuv tu lepas dah aktif blog balik muahaha. cedih gilaaaa kot. kita pun tengah try rajinkan balik berblog ni :D btw congrats akak *clap clap*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh akak pun baru tau masa start blogging balik haritu hahaha. Kena banyak google and banyak baca pasal ni. InsyaAllah kalau ada rezeki cepatlah Nuffnang bagi hehe. Mekasih Myra! ^_^

      Delete
  7. Tahniah Haziqah :) Nuffnang memang baik hati sangat..hehe

    CPUV biasa dia akan update hari2 kalau UV tinggi boleh dapat bonus CTR..lagi untung..

    CPC pulak..iklan yang xde dalam CPUV dia akan dikira melalui berapa ramai yg klik :) lagi ramai lagi banyak kita dapat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih Cik Mimie. Hehe. Ohh haa baru faham. Confuse sikit dengan CPUV tu. Sekarang tengah gigih maintain traffic hahaha. Thanks for the info Cik Mimie! ^_^

      Delete
  8. Tahniah..ni buat aku rasa nak meNufnang ja ni...hihihi

    ReplyDelete
  9. seronoknya..thanks utk post ni..
    saya pun xpaham sangat dengan nuffnang ni...

    saya baru je join tulis blog
    btw lawatlah blog pucuk hijau muda saya ni.. ..

    http://spitoutkata.blogspot.my/

    ReplyDelete