June 15, 2016

Tentang Nuffnang , FashionValet & Zalora

June 15, 2016
Sebenarnya dari subuh tadi dah pikir idea apa nak tulis dalam belog harini .  Cadangnya nak kongsi resepi masak berbuka semalam .  Bersungguh - sungguh kot I tangkap gambar sepanjang memasak . Kalau mak mertua nampak ni, geleng kepala lah gamaknya tengok perangai menantu dia yang sorang ni .  Kah kah . 

Tapi tetibe harini dapat banyak berita gembira pulak .  Terus rasa nak tulis dalam belog untuk tatapan di masa hadapan .  Resepi udang semalam kita hold dulu jap .  Lagipun kalau tulis pasal resepi time - time sekarang kang perut mak terseksa noks .  Mula lah dok jeling jam je manjang .  


Nuffnang .


Macam biasa lah, tiap kali bangun tidur wajib lah tangan ni merayap cari henfon bawah bantal . Jangan cari pasal letak henfon tepi bantal ye .  Kang esok bangun pagi confirm anak aku pi kunyah henfon tu sambil tersengih - sengih kat sebelah .  Menyirappp je .  Pantang nampak henfon, semua masuk mulut .  Hahaha .  

Berbalik cerita Nuffnang ni, sebelum - sebelum ni I selalu je contact dengan team Nuffnang ni tanya macam - macam thru email .  Tapi basically soalan - soalan yang I tanya tu kadang - kadang blogger lain pun ada share gak .  So semalam I tanya something yang lebih direct dekat diorang .  Hamekkk kau, pagi ni diorang reply soalan I panjang gila, padat dan solid .  Puas hati sangat baca .  Terus mencanak - canak datang perasaan nak berblogging .  Terus masuk dalam list berita baik bulan Ramadhan .  Gittewww .


Parcel FashionValet dah sampai !

Setelah berhari - hari meroyan sebab barang dari FashionValet tak sampai - sampai almost two weeks, akhirnyaaa harini sampai jugak !  FINALLY !  I've ordered since end of May, baru harini sampai .  Sepatutnya lambat seminggu je (Indonesian brands) .  Tapi delay punya delay sampai lah harini baru dapat .  Puncanya, masa I order tu, kebetulan FV pindah warehouse baru .  Memang kucar - kacir lah cite dia .  Pastu lagi tambah masalah bila semalam diorang launched dUCk scarves raya, dengan website crash nya, dengan orang dok ngamuk - ngamuk kat Instagram diorang, lagi tambah kucar - kacir .  Dah serupa berperang dah I tengok, padahal nak beli tudung je sebenarnya .  Punya lah fanatik .  



Taken from: Vivy Yusof 's Instagram

Nasib baik lah parcel I takde kaitan dengan dUCk scarves ni .  Kalau tak memang I pun terjebak sama meroyan kat situ .  LOL .  

Bila ternampak je sampul raya yang matchy - matchy dengan packaging, terus hilang segala amarah .  Cantik gilosss !


Kolaborasi Dengan Zalora .



Kemuncak segala berita baik harini mesti lah bila kau dapat email untuk berkolaborasi dengan Zalora!  Alhamdulillah .  Hihi .  Time menaip ni pun I masih tersengih - sengih nipis sebab terharu . Kah kah .  Geli pulak .  Hopefully it turns out well, insyaAllah .

Okay lah .  Iollss nak pergi memasak jap .  Harini menu best jugak .  Nanti kalau rajin I up resepi berbuka untuk harini pulak .  Cewah walaupun amatur dalam hal - hal memasak tapi tetap nak share resepi dekat belog .  Share jelah, sedap tak sedap tu tak tau lah .  Hahaha .

Selamat berbuka !

No comments :

Post a Comment