July 20, 2016

Celebrating My Husband's Birthday

July 20, 2016
Sebenarnya tiap-tiap tahun I memang lupa hari jadi Chacha. Teruk gila, kan? Nak kata pelupa sebab urat banyak putus masa bersalin haritu pun takleh gak sebab sebelum kawin pun I memang selalu lupa harijadi dia wakaka. Dah banyak tahun tau I set kat dalam kepala otak jangan lupa harijadi dia, tapi apakan daya .. Banyak makan semut macam ni lah.

So tahun ni memang I tekad taknak lupa harijadi Chacha. Awal-awal tahun kitorang dah memang check calender siap-siap nak tengok harijadi memasing jatuh hari apa. Kebetulan sangat harijadi Chacha kena masa last day ramadhan. Pastu I gelakkan dia sebab mesti semua orang tengah busy buat preparation raya so no birthday celebration for you. Pastu tetibe gambaran ketupat lemang rendang muncul di ingatan terus lupa nak borak hal birthday Chacha dengan lebih lanjut T _ T .

This year I decided to celebrate Chacha's birthday dengan berbuka puasa di luar with his family. Sepanjang I kenal dia, dia memang tak pernah rasanya celebrate birthday dengan family dia. Yelah, family dia kat Ipoh, dia pulak kat KL. So memang harapanlah kan. Most of the time dia akan celebrate dengan family I je sebab my mom memang ingat birthday semua orang. Lagipun rumah my mom dekat Ampang je so takyah nak fefeeling perantauan sangat. Tahun ni I nak bagi dia seronok celebrate birthday + berbuka puasa with his family pulak. Meh kita tengok dia happy ke idok ..

Restoran Shabu-Shabu, Ipoh

Payah jugaklah nak cari steamboat halal dekat area Ipoh ni. Kalau ada pun semua dah tutup cuti raya. Last minute terjumpa gak Restoran Shabu-Shabu ni. Terus booked.



Haruslah ada gambar big boss ni.

Serious gila tengok cartoon (-_-)"

Biasalah ni. Time kita busy makan dia pun nak makan gak.


One with Nedzrin's Opah.





Masa ni Nedzrin dah tak senang duduk dah. Sekejap-sekejap nak turun baby chair. Nak pegi mana pun taktau. Bukannya boleh jalan lagi pun hahaha.



Happy belated birthday, Chacha! We love you! (Nedzrin macam biasa spoilkan gambar T _ T)

Thanks for reading xx

No comments :

Post a Comment